Modelele EYE III de anul trecut erau destul de deschise, aveau un design nou, cool și aveau multe funcții pe care nu le-am văzut până acum în acest segment (25mK, on/off cu capac, încărcare magnetică, interconectare, până la 5x). mărire de bază cu afișaj de dimensiune giga) . Din această cauză și prețul a fost destul de mare. La Infiray s-au gândit că vor simplifica un pic linia de produse, așa că EYE III E6+ de înaltă rezoluție din seria de anul trecut nici nu a mai apărut pe piață, a existat doar pe hârtie. Dar acum...!
Nume noi
Odată cu actualizarea modelului, vor sosi trei noi dispozitive EYE III, cărora li s-au dat, de asemenea, denumiri noi, care se potrivesc cu numele găsite deja în toate seriile din gama de produse Infiray. Deci marcajele E3/E6 și Plus/Max s-au terminat. Noile modele sunt:
EYE III EL25 (fostul E3 Plus)
EYE III EL35 (fostul E3 Max)
EYE III EH35 (fostul E6 Plus)
Design exterior
Conceptul de pornire și oprire cu capac a fost reproiectat, a devenit mai simplu și mai fiabil. În loc de conexiunea anterioară cu bandă integrată, capacul a primit un senzor cu ac mai simplu, astfel încât chiar și impacturile mai dure nu pot provoca o eroare a contactului.
Camera nu se mai pornește la aperțieraa capacului, poate fi pornită doar prin apasarea îndelungată a rolului. Detectează chiar princirea capacului, dar occiuente doar posibilitate de a-l dormi (roler) sau de a-l opri (buton foto), nu tiumără invers ca modelul anterior, așa că dăciu nu îl atinge, nu va se stinge singur. Camera poate fi pușa în stare de adormire fără capac prin apăsarea întrei a rolului și a butonului foto, iar pentru a o trezi trebuie doar să atingeți una dintre comenzi.
Posibilitatea de încărcare magnetică a fost eliminată de la noile modele EYE III, a rămas doar conexiunea USB-C încastră care s-a ascuns dedesubt, care acum este acoperită de un capac simplu, impermeabil din cauciuc. Ocularul are un parasolar și un ocular pliabil care poate fi răsucit, astfel încât să se potrivească atât cu ochiul drept, cât și cu ochiul stâng.
Manevrarea rolelor este in continuare utila, confortabila chiar si pe intuneric sau cu manusi, intuitiva, rapida, potrivita atat pentru dreptaci cat si pentru stangaci.
Baterie
Noile modele EL și EH au primit o baterie specială, rezistentă la frig. Ele pot funcționa 8 ore la 22 de grade, dar conform Infiray oferă încă 85% performanță la -20 de grade, adică 7 ore de funcționare. Cu alte camere termice, această valoare este de obicei de 60% la frig extrem.
Sursa de energie este încă încorporată, ceea ce are avantajul unei performanțe mai stabile și un afișaj mai precis al bateriei, precum și că nu este nevoie de un încărcător separat. Cu un USB mobil, care este adesea la îndemână, camera poate fi încărcată fie în mașină, fie de la un power bank. Infiray garanteaza bateria 2 ani.
Ecranul a rămas cu rezoluția AMOLED de 1440×1080 lider pe piață, dar o lentilă de mărire mai mică a fost plasată în ocular, astfel încât dimensiunea afișajului a fost redusă în comparație cu înainte. Este pentru prima dată în cariera lui Infiray când au recurs la mărirea lentilelor. Acum este din nou la fel de mare ca afișajele 1280 sau 1024 găsite în camerele Infiray anterioare - în ciuda rezoluției mai mari. Salut această decizie, afișajul uriaș anterior era - după gustul meu - deja prea mult pentru rezoluția senzorului de 384×288 (am putut vedea o imagine mare, dar mai neclară decât de obicei din cauza măririi excesive) și mărirea de bază de 5x este deja destul de tremurător l-am avut la E3 Max. Noile măriri sunt 2,5x, 3,5x pentru seria EL, adică camere cu rezoluție joasă, și 2x pentru EH, adică model de înaltă rezoluție. Pentru ca diametrul afișajului să revină la dimensiunea normală, acum obținem o imagine frumoasă și clară.
Noile EYE III-uri pot avea un procesor mai rapid, poate că au optimizat software-ul mai bine, dar sunt mai rapide decât predecesorii lor. Zoom-ul digital reacționează la rotirea cadranului imediat, nu există nicio întârziere și, în general, manevrarea camerei a devenit mai lină.
Putem vedea un peisaj ascuțit, contrastant, detaliat, care este, de asemenea, ușor lustruit pe algoritmul de imagistică. Modurile tematice anterioare (pădure, oraș, simplu, focalizare) au fost eliminate, în schimb obținem o opțiune tradițională de ajustare a contrastului. Din păcate a dispărut și afișarea orei exacte de pe monitor, să zicem că nu știu de ce a trebuit să fie întrerupt, e un lucru util. În cele din urmă, a fost menționată și funcția inovatoare „Interconectare” a debutat anul trecut, când doi vânători își văd imaginile pe display într-o fereastră PIP. Deoarece este bazat pe Bluetooth, max. Funcționa până la o distanță de 10m, nu prea avea sens.
Bineînțeles, mai avem o sensibilitate de 25 mK, o distanță maximă de detectare de 1.800 de metri, comutarea între imagini de afișare la rece și la cald, înregistrare foto/video, microfon, Wi-Fi, actualizare software prin aplicație sunt repertoriul, acestea nu au schimbat.
R ezumat
Seria EYE III a fost puțin simplificată, motiv pentru care prețul poate fi menținut mai mic, din câte știu, producătorul intenționează să-l prețuiască sub produsele concurente (Hik). Simplificarea, pe de altă parte, i-a făcut bine în majoritatea cazurilor. În cazul modelelor EL, afișajul mai mic are un efect benefic asupra clarității percepute, operarea mai puțin complicată a capacului este, de asemenea, mai fiabilă și mai stabilă. Funcțiile suplimentare care nu sunt neapărat practice (cum ar fi încărcarea magnetică, interconectarea sau modurile tematice) au fost eliminate. A fost înlocuit cu un ocular mai confortabil și o baterie care poate rezista mai bine la frig. Din acest motiv, simt că și cei care cumpără aceste modele se vor descurca bine, dar nici cei care s-au sacrificat pentru precedentele nu vor fi enervați, întrucât au încă display-ul imens tipic categoriei premium, măririle de bază rare. la categorie, iar incarcarea magnetica, daca nu e util pe drum, e foarte comod acasa pe birou, pe punct de incarcare fix.