Cum influențează factorii de mediu camerele termice?
Funcționarea camerelor termice se bazează pe detectarea radiației infraroșii (IR), iar aceste imagini pot fi afectate de mai mulți factori, inclusiv ceața, umiditatea atmosferică și temperaturile extreme, cum ar fi cele sub -5 grade Celsius. Detaliile impactului acestor factori:
Ceața:
Ceața poate împrăștia și absorbi radiația infraroșie, ceea ce poate reduce câmpul vizual și poate afecta performanța camerei de termoviziune. Ceața mai deasă poate reduce semnificativ vizibilitatea, deoarece radiația infraroșie nu poate pătrunde cu ușurință în particulele de ceață.
Ceață, temperatură 9 grade °C, umiditate 90%
Umiditatea atmosferică:
Umiditatea aerului poate afecta, de asemenea, performanța camerei termice. În medii cu umiditate ridicată, vaporii de apă pot absorbi în mod semnificativ radiația infraroșie, ceea ce poate reduce câmpul vizual și distanța de detectare. Dacă umiditatea este scăzută, radiația infraroșie nu întâmpină atât de multe obstacole.
Umiditate 90%, temperatură 6 grade °C
Frigul extrem:
În condiții de frig extrem, precum temperaturi sub -5 grade Celsius, temperatura emisă a materialelor poate scădea. Din cauza acestui fenomen imaginile termice ale obiectelor din jur devin mai puțin contrastante și detaliate. În plus, sensibilitatea la frig a senzorilor poate crește, ceea ce poate pune provocări suplimentare pentru camera în ceea ce privește calitatea imaginii.
Umiditate scăzută, temperatură -11 grade °C
Este important de reținut că structura și software-ul camerelor termice Infiray pot face față acestor condiții. De exemplu, unele modele au algoritmi care reduc efectele ceții și umidității, precum și compensează efectele frigului extrem. Cu toate acestea, acești factori prezintă întotdeauna provocări în optimizarea performanței a tuturor camerelor termice.
Umiditate scăzută, temperatură 17 grade °C